Ontdek Doesburg

Doesburg, prachtige Hanzestad aan de IJssel! De oude vestingstad met zijn goed bewaarde historie en cultuur vraagt erom ontdekt te worden. Als je door het oude centrum wandelt, zie je rijk versierde gevels, monumentale panden en middeleeuwse straatjes. De mix met moderne architectuur, knusse boetiekjes, fijne speciaalzaken en gezellige terrassen zorgt voor een aangenaam verblijf. Wie Doesburg bezoekt, komt graag nog eens terug!

Beschermd stadsgezicht

Doesburg kent een groot aantal monumenten en beeldbepalende panden. Daarom werd de binnenstad in 1974 als beschermd stadsgezicht aangewezen. Wist je dat Doesburg al in 1237 stadsrechten kreeg, zo’n 60 jaar eerder dan Amsterdam? En daar zijn de inwoners terecht trots op! De ligging op het punt waar de Oude IJssel en de Gelderse IJssel samenkomen, verklaart het strategische belang van de stad door de eeuwen heen. De Martinikerk met de 94 meter hoge toren getuigt van de rijkdom in vroeger tijden. Meer dan 150 monumenten verfraaien de binnenstad. Historie in volle glorie!  

Mosterdmuseum

In één van de verstilde straatjes vind je de Van Ouds Alom Bekende Doesburgsche Mosterdfabriek. Dit unieke fabriekje is tevens mosterdmuseum en trekt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers. Hier zie je hoe de bekende grove mosterd wordt gemaakt. Maar er is zoveel meer! In de diverse musea, galeries en ateliers zijn regelmatig exposities, concerten en andere culturele activiteiten.

Hanzefeesten en Culturele Zondagmiddag

Culturele manifestaties en festivals zijn er volop in het gemoedelijke stadscentrum. Laat je verrassen tijdens De Hanzefeesten, Doesburg Bruist en Doesburg Binnenste Buiten. Iedere eerste zondag van de maand ontpopt Doesburg zich tot het culturele centrum van de regio.

Vanaf Doesburg alle kanten op 

Blijf je een nachtje slapen? Boek een kamer in stadshotel Doesburg of overnacht eens in een B&B in één van de monumentale panden. Ook zijn er campings en zelfs een jachthaven. Doesburg is het perfecte startpunt voor wandelroutes of fietstochten door de omgeving. De stad ligt op de grens van de Achterhoek, de Veluwe en de Liemers, dus je kunt alle kanten op.