Omgeving

Ontdek de Achterhoek, de Veluwezoom en de Liemers

Doesburg is een perfect startpunt om de omgeving te verkennen. Vanuit de Hanzestad volg je mooie fiets- en wandelroutes als het Graafschapspad, het Hanzestedenpad of de Gelderse Kastelenroute. Doesburg ligt aan de rand van de Veluwezoom, je bent in no time in dit prachtige natuurgebied. Ook wordt Doesburg wel de Poort van de Achterhoek genoemd.

Hummelo, Hoog- en Laag-Keppel, Voor- en Achter-Drempt zijn vijf schitterende, authentieke dorpjes. Ze behoren tot de plattelandsgemeente Bronckhorst en je vindt ze tussen Doetinchem en Doesburg. Met de rivierduinen, bossen, landgoederen, Oude IJssel en Gelderse IJssel vormen ze samen het vertrouwde Achterhoekse coulisselandschap. Het stadje Bronkhorst ligt op steenworp afstand van Doesburg. Met zo’n 170 inwoners was het de kleinste stad van Nederland. Ontstaan als boerennederzetting bij het voormalige kasteel Bronkhorst, bestaat deze voormalige heerlijkheid bijna volledig uit monumenten. Een prachtig bewaard gebleven stukje historie.

Wist je dat er 9 Hanzesteden langs de IJssel liggen? Zoals Deventer en Zutphen, net als Doesburg heerlijke steden om te winkelen. Dat kan natuurlijk ook in Doetinchem, Arnhem of Nijmegen, je bent er immers zo!

Topattracties in de buurt van Doesburg

Handige websites om de omgeving te ontdekken: