Zomer in Doesburg

Ontdek dit gezellige Hanzestadje aan de IJssel

In Hanzestad Doesburg -twintig minuten rijden van Arnhem en aan de rand van de Achterhoek- is altijd wat te doen. Ook in de zomervakantie! De agenda staat vol leuke activiteiten en hieronder geven we je een aantal leuke tips ter inspiratie!

Leuke uitjes

Wist je dat de Grote- of Martinikerk de hoogste kerktoren van Gelderland heeft? En dat Doesburg eerder stadsrechten had dan Amsterdam en Rotterdam? Kom nog meer te weten over de Hanzestad en het rijke handelsverleden tijdens een torenbeklimming of stadswandeling. In de zomervakantie vinden niet alleen in het weekend, maar ook op doordeweekse dagen torenbeklimmingen en stadswandelingen plaats.

Stadswandelingen en torenbeklimmingen

Of je nu op pad bent met kleine kinderen, een groep vrienden of alleen met je partner; er is altijd iets leuks te vinden in Doesburg. Er is een speciale pagina voor kinderuitjes en ook in de agenda vind je verschillende activiteiten die ook geschikt zijn voor kinderen. Wil je op pad met een grotere groep? Bekijk dan de pagina 'Op pad met een groep' of neem contact op met VVV Doesburg. Meer over unieke boetiekjes en musea lees je verderop op deze pagina.

Evenementen uitgelicht

Doesburg staat bekend om haar sfeervolle evenementen. Bij Verrassend Doesburg geniet je van acts, muziek en straattheater en op de Trots Markt vind je allerlei lekkers en leuke spulletjes. De Fotografica Markt, waar fotografen van over de hele wereld naartoe komen, wordt dit jaar alweer voor de 26e keer georganiseerd. Bij de Kadedagen meren historische schepen aan en vind je volop kramen met leuke spullen. Bekijk de agenda voor het complete overzicht. 

Ontdek Doesburg

Voor zowel gerichte inkopen als voor ‘funshoppen’ kun je terecht in Hanzestad Doesburg. Naast de bijzondere boetiekjes zijn er ook een aantal bekende ketens vertegenwoordigd. De winkels en de sfeervolle eet- en drinkgelegenheden vormen samen de ideale ingrediënten voor een gezellige winkelmiddag. Ook zijn er tal van musea en galeries in Doesburg waar regelmatig tentoonstellingen te zien zijn. Zo ging onlangs de tentoonstelling Mucha & Tijdgenoten van start bij het Lalique Museum. Bij goed weer verken je de omgeving te voet of op de fiets!

Plan je bezoek

Voor groepen worden complete arrangementen aangeboden. Het is raadzaam deze tijdig te reserveren. De vrijwilligers van VVV Doesburg helpen je daar graag bij! Omdat er zoveel te zien en te beleven is in Doesburg is één dagje blijven eigenlijk niet genoeg. Overnachten kan bij Stadshotel Doesburg, Vakantiepark Capfun IJsselstrand of een van de sfeervolle B&B's. Tot ziens in Hanzestad Doesburg!