Zilvermuseum Doesburg

Kerkstraat 4, 6981 CM Doesburg | Toon op kaart

Zilvermuseum Doesburg heeft een unieke collectie zilveren mosterdpotjes en aanverwante zilveren objecten. Deze collectie hoort gewoon bij Doesburg, bij velen bekend als Mosterdstad. Nergens beter dan hier past een museum met honderden zilveren mosterdpotjes en aanverwante objecten, afkomstig uit meer dan twintig landen, uit de periode 1700 -1920.

Het museum is gevestigd in de markante Martinikerk, middenin het historisch centrum van Doesburg. In het kerkgebouw – in een nieuw gebouwde, moderne ruimte - staan de objecten in speciaal daarvoor ontworpen vitrines uitgestald. Deze bijzondere plaats en de speciaal ontworpen inrichting zorgen ervoor dat u zich direct in een andere wereld waant. Dit museum is een prachtige aanvulling op de oude Hanzestad Doesburg, vol culturele activiteiten, die zelf ook een lange geschiedenis kent in de mosterdproductie.

Wisselende exposities
In wisselende exposities komen verschillende kunststijlen die toegepast zijn bij de wereldwijd gemaakte mosterdpotjes en bijbehorende objecten aan bod. Over deze kunststijlen alsmede over andere materialen in combinatie met zilver verstrekt het museum uitgebreide informatie. Het thema mosterd wordt zo in een regionaal en (inter)nationaal kader geplaatst. Een doorlopende digitale presentatie maakt deel uit van de exposities.

Bezoek het museum
Het thema van de openingstentoonstelling is “Zilver en Mosterd”. Verdere informatie is te vinden op de website van het museum.

 

Website E-mail