Streekmuseum De Roode Tooren

Roggestraat 9, 6981 BJ Doesburg | Tel: +31 313 474 265 | Toon op kaart

Streekmuseum De Roode Tooren toont objecten betreffende de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel. 

In De Roode Tooren wordt uitgebreid aandacht besteed aan de voorgeschiedenis van Doesburg. Vondsten uit o.a. de middensteentijd, ijzertijd en middeleeuwen vertellen over de eerste bewoners van deze regio. Daarnaast zijn er presentaties over religie, openbaar bestuur en veiligheid en Doesburgs zilver. Ook kan men kennis nemen van Doesburg als vestingstad en haar betekenis voor handel en ambacht in stad en regio met o.a. een kruidenierswinkel uit 1890 en een werkende tabakskerverij uit 1894. Er is een bijzondere portrettengalerij van beroemde Doesburgers.

Bijzonder is de Theo Colenbrander Salon. Keramiek en tapijten van Colenbrander genieten internationale bekendheid. Colenbrander was de eerste industrieel ontwerper van ons land. Hij werd in 1841 te Doesburg geboren en overleed in 1930 te Laag-Keppel. 

Daarnaast zijn er bijzondere wisselexposities.

Het museum is voor iedereen gratis toegankelijk. Uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage in de daarvoor aanwezige giften bus bijzonder op prijs gesteld.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur.
Zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur.
Op maandag is het museum gesloten.

Streekmuseum De Roode Tooren is sedert 2009 een geregistreerd museum.

Website Telefoon