Stadswandeling met gids

, Doesburg | Toon op kaart

14 oktober 2023 |Doesburg

Wanneer?

Iedere zaterdag van 13.30 tot 15.00 uur kun je mee met de stadsgids op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de stad. Tijdens schoolvakanties zijn er ook stadswandelingen op dinsdag en donderdag, van 14.00 tot 15.30 uur.

Wat ga je doen?

Een stadswandeling door de Hanzestad Doesburg is een bijzondere ervaring. De historische rijkdom van de stad is af te lezen aan de prachtige gevels en het ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon. De stad kent meer dan 150 monumenten en beeldbepalende panden. Al in 1237 kreeg Doesburg stadsrechten, dat is zo’n 60 jaar eerder dan Amsterdam.  De wandeling duurt 1,5 uur.  

Deelname en reserveren 

Deelname bedraagt € 5,00 per persoon en € 3,00 voor kinderen van 2 t/m 11 jaar. Voor deelname aan deze rondleiding kunt u een kaartje reserveren per email info@vvvdoesburg.nl of via 0313-479088 of rechtstreeks aan de balie (mits nog beschikbaar). Kaartjes vooraf aan de wandeling in het VVV Doesburg kantoor aan de Kloosterstraat afrekenen. De gids vertrekt vanaf de VVV en u kunt met kaartje dan zo aansluiten. U betaalt geen reserveringskosten.

Stadswandelboekje

Wilt u zelfstandig een wandeling maken door Hanzestad Doesburg? Bij VVV Doesburg is voor slechts €3,25 een handig stadswandelboekje verkrijgbaar. In het boekje treft u een routebeschrijving en interessante informatie over alle bijzondere plekken in de stad. 

Voor groepen

De stadsrondleidingen zijn het gehele jaar op afspraak te boeken voor groepen vanaf 6 personen. Reserveren kan via bij VVV Doesburg, bij voorkeur een week van te voren. Reserveringskosten voor groepen bedraagt € 10,00 per boeking.