Passantenhaven

Turfhaven 1, 6981 BW Doesburg | Tel: 06-55177509 | Toon op kaart

De Passantenhaven is geopend van 29 maart tot 1 november.

Kom per boot naar Doesburg! Doesburg heeft een passantenhaven met circa 60 ligplaatsen, waar het in de zomermaanden gezellig druk is. Vanaf de passantenhaven loopt u zo de historische binnenstad in. Rondom Doesburg zijn er meerdere campings die vanwege hun ligging aan het water een jachthaven bezitten.

Beperkte aanwezigheid Havenmeester
De haven biedt voldoende ruimte om aan te meren. Lukt het toch niet, dan is de havenmeester meestal aanwezig van:

  • Maandag t/m zondag 14.30 uur-18.00 uur.

Voor dringende zaken is de havenmeester telefonisch bereikbaar op tel: 06 55 177 509.

Op het water bevindt zich een drijvende voorziening met betaalautomaat. U rekent daar uw verblijf met boot af. Na betaling ontvangt u een sticker met daarop uw gegevens, zoals de verblijfsduur en lengte van uw boot. Deze sticker bevestigt u zichtbaar op uw boot als bewijs dat u hebt betaald voor uw verblijf. Ook heeft u een jachthavenbetaalkaart nodig. Hiermee krijgt u toegang tot de haven, toilet en doucheruimtes.

Jachthavenbetaalkaart, hoe werkt het?
Bij de betaalautomaat koopt u een jachthavenbetaalkaart. Deze betaalkaart kost € 5,50 waarvan € 2,00 direct kan worden gebruikt voor de in de haven te leveren diensten (stroom, water, en warmwater voor het douchen). Ook kunt u met deze betaalkaart de deuren naar toilet- en douchevoorziening ontsluiten, de toegangspoort openen en uw afval deponeren in de ondergrondse afvalcontainer op de kade (parkeerplaats). Liggelden kunt u niet met tegoeden van deze betaalkaart betalen.

Wilt u meer tegoed? Dan kunt u het tegoed op uw kaart opwaarderen bij de betaalautomaat. Houd er rekening mee dat tegoed op uw kaart niet meer teruggestort wordt. Het tegoed dat u opwaardeert in Doesburg, is ook alleen in Doesburg te gebruiken. Bij een volgend bezoek hoeft u geen nieuwe kaart te kopen, maar kunt u deze kaart gebruiken om opnieuw op te waarderen. De havenkaart kan inmiddels in meer dan 50 havens worden gebruikt.

Heeft u een jachthavenbetaalkaart van Seijsener? Dan kunt u deze in de Doesburgse haven gebruiken. Om gebruik te maken van de betaalde diensten, waardeert u de kaart op met ‘Doesburgs tegoed’. Als u daarna naar een andere haven gaat, kunt u ook daar de Seijsener kaart opwaarderen met nieuw tegoed.

Informatie over havens met Jachthavenbetaalkaart: Klik hiervoor op onderstaande link:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1aNP6bo3SqJtYW4zyhToJkCribp8&hl=nl

Tarieven 2024
 • Per overnachting met boot: € 1,76 per meter bootlengte
 • Toeristenbelasting: € 1,80 p.p.p.n.
 • Elektra voor vaartuigen: € 1,76 voor 2 kWh
 • Drinkwater: € 0,66 voor 100 liter
 • Vuilnis in zakken van 30 liter: € 1,10 (kan worden gedeponeerd in een ondergrondse container op de kade)
 • Douchen (bij gebruik van warm water) € 0,30 per minuut
 • Chemisch toilet: gratis legen
 • Vuilwater wordt alleen van boten ingenomen; ook deze dienst is gratis.

Er kunnen geen overnachtingsplaatsen worden gereserveerd. Dit is niet nodig omdat doorgaans de haven voldoende ruimte biedt. Voor reserveringen van groepen vanaf 5 schepen U kunt hiervoor een e-mail sturen naar: carine.staring@doesburg.nl.

Haven- en kaderreglement
Verordening op de heffing en de invordering van lig- haven- en kadegelden 2024

E-mail Telefoon