Passantenhaven

Turfhaven 1, 6981 BW Doesburg | Tel: 06-55177509 | Toon op kaart

Kom per boot naar Doesburg! Doesburg heeft een passantenhaven met circa 60 ligplaatsen, waar het in de zomermaanden gezellig druk kan zijn. Vanaf de passantenhaven loopt u zo de historische binnenstad in. Tevens zijn er rondom Doesburg diverse campings die vanwege hun ligging aan het water eveneens een jachthaven bezitten. Liggelden kunnen niet met tegoeden van deze jachthaven-betaalkaart betaald worden.

Op het water bevindt zich een drijvende voorziening met betaalautomaat. U kunt daar uw verblijf met boot afrekenen. Na betaling wordt een sticker aangemaakt met daarop uw gegevens, zoals verblijfsduur en lengte van uw boot. Deze sticker dient u zichtbaar op uw boot te bevestigen als bewijs dat u hebt betaald voor uw verblijf. Daarnaast hebt u een jachthaven-betaalkaart nodig om toegang te krijgen tot de haven en de toilet en doucheruimtes. 

Jachthavenbetaalkaart, tegoed en opwaarderen

Bij de betaalautomaat kan een zogenaamde jachthavenbetaalkaart worden gekocht. Deze kaart kost 5 euro, waarvan 2 euro direct kan worden gebruikt voor de in de haven te leveren diensten (stroom, water, en warmwater voor het douchen). Tevens kunt u met deze betaalkaart de deuren naar toilet- en douchevoorziening ontsluiten, de toegangspoort openen en gratis uw afval deponeren in de ondergrondse afvalcontainer op de kade (parkeerplaats).

Wenst u meer tegoed kunt u het tegoed op uw kaart opwaarderen bij de betaalautomaat. Tegoeden op de kaart kunnen niet worden teruggestort op uw bankrekening. Ook kan er geen contant geld op worden verkregen. Opgewaardeerd kan worden vanaf 2 euro. Het tegoed dat u opwaardeert in Doesburg, is ook alleen in Doesburg te gebruiken. Bij een volgend bezoek hoeft u geen nieuwe kaart te kopen, maar kunt u desgewenst uw tegoed opnieuw opwaarderen. De havenkaart kan inmiddels in meer dan 50 havens worden gebruikt.

Als u al een jachthavenbetaalkaart van Seijsener hebt, hoeft u die in de Doesburgse haven niet meer aan te schaffen. Wel moet u om gebruik te kunnen maken van de betaalde diensten de kaart opwaarderen met een ‘Doesburgs Tegoed’. Als u in Doesburg een kaart aanschaft en u gaat daarna naar een andere haven, die ook een jachthavenbetaalkaart van Seijsener heeft, hoeft u in die haven geen nieuwe kaart te kopen, maar kunt u de kaart opwaarderen met een nieuw tegoed.

Informatie over havens met Jachthavenbetaalkaart: Klik hiervoor op onderstaande link:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1aNP6bo3SqJtYW4zyhToJkCribp8&hl=nl

Tarieven 2023

 • Per overnachting met boot: € 1,60 per meter bootlengte
 • Toeristenbelasting: € 1,60 p.p.p.n.
 • Elektra voor vaartuigen: € 1,60 voor 2 kWh
 • Drinkwater: € 0,60 voor 100 liter
 • Vuilnis in zakken van 30 liter: € 1,00 (kan worden gedeponeerd in een ondergrondse container op de kade)
 • Douchen (bij gebruik van warm water) € 0,20 per minuut
 • Chemisch toilet kan gratis worden geleegd
 • Vuilwater wordt alleen van boten ingenomen; ook deze dienst is gratis.

Beperkte aanwezigheid havenmeester

Gekozen is voor een beperkte aanwezigheid van een havenmeester omdat de haven in de regel voldoende ruimte biedt om aan te meren en alle diensten via de betaalautomaat kunnen worden afgerekend.

De havenmeester is meestal aanwezig van:

  • Maandag t/m donderdag: 07:00 – 08:00 en 17:00 – 18:00

  • Vrijdag t/m zondag: 07:00 – 08:00 en 16:00 – 18:00

  • De passantenhaven is gesloten van november tot en met maart.

Voor dringende zaken is de havenmeester telefonisch te bereiken op het nummer: 06-55 17 75 09

Er kunnen geen overnachtingsplaatsen worden gereserveerd. Dit is niet nodig omdat doorgaans de haven voldoende ruimte biedt. Voor reserveringen van groepen vanaf 5 schepen, vragen wij u een mailtje te sturen naar carine.staring@doesburg.nl

Haven- en kaderreglement
Bekijk hier het Haven- en kadereglement.

De passantenhaven is open van 1 april tot 1 november.

E-mail Telefoon