Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

Meipoortstraat 39, 6981 DJ Doesburg | Tel: 0313-438748 | Toon op kaart

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum bevindt zich in het Gildehofje in het oude centrum van Doesburg.

Het museum toont historische objecten en is leerzaam voor zowel volwassenen als kinderen. In het museum ontdek je de geschiedenis van het openbaar vervoer in Nederland en in het bijzonder die van de Gelderse Tramwegen in de Achterhoek. Aan de hand van oude gebruiksvoorwerpen, foto’s en prachtige schaalmodellen van oude treinen en bussen krijg je een goed beeld van het openbaar vervoer uit het verleden.

Het museum beschikt ook over een grote collectie oud speelgoed. Het speelgoed wordt op een verrassende wijze getoond. Je ziet de geschiedenis van de diverse vormen van speelgoed in etalages van winkels in een klein dorpje.

Voor de jongeren is er de mogelijkheid zelf een treinbaan te bedienen. En voor de kleinsten is er een speelhoek.

Je kunt ons museum het makkelijkst bereiken door de auto aan de rand van Doesburg te parkeren. Er zijn daar voldoende parkeerplaatsen. Je wandelt vervolgens door de gezellige binnenstad in 15 minuten naar ons museum.

Vrijwilliger worden bij het museum? Als je dichtbij het museum woont, kun je helpen als gastvrouw of gastheer. Kom eens langs om te zien wat de mogelijkheden zijn en proef de enthousiaste sfeer. Of vraag om informatie via info@ovspeelgoedmuseum.nl 

Website E-mail Telefoon