Tentoonstelling 'Koninkrijk van Kleuren'

Gasthuisstraat 1, 6981 CP Doesburg | Tel: +31 313 471 410 | Toon op kaart

29 juli 2023 tot en met 30 juni 2024 |Doesburg

In de grote ridderzaal van het Lalique Museum is de tentoonstelling: Koninkrijk van Kleuren – Kleuren en glas, een gouden combinatie – te zien. Daar is glaswerk van René Lalique te zien in een fraai kleurenspectrum. Lalique kon door zijn juweliersachtergrond, als geen ander spelen met kleur en licht. In de grote tentoonstellingszaal in de Commanderij komt het glaswerk en het effect van kleur daarop goed tot uiting.

Primeur: Twee exposities tegelijk te bezoeken vanaf 29 juli 2023

Op 29 juli 2023 zijn de deuren van het eeuwenoude riddergebouw De Commanderij in Doesburg voor het eerst open gegaan voor publiek. De bouw- en restauratiewerkzaamheden van de Commanderij duren nog tot 2024 – maar de ingebruikname van de begane grond is een feit. Vanaf 29 juli kan het publiek komen genieten van twee tentoonstellingen tegelijk én van een deel van het prachtig gerestaureerde pand. Naast 'Koninkrijk van Kleuren' is ook 'Mucha en Tijdgenoten' te zien.

Mijlpaal voor Lalique Museum

De ingebuikname van een deel van het nieuwe museumgebouw is een grote mijlpaal in de geschiedenis van het Lalique Museum dat sinds 2011 bestaat. Bezoekers uit heel Nederland weten het museum met de grootste Lalique-collectie ter wereld in Doesburg te vinden. Het museum groeide uit haar jasje en met de derde locatie kunnen er twee tentoonstellingen tegelijkertijd gehouden worden.

Meer informatie