Jongerencentrum 0313

De Linie 2, 6982 AZ Doesburg | Toon op kaart

Wat gebeurt er allemaal bij Jongerencentrum 0313 en het mooie skatepark?
Creatieve activiteiten, educatieve programma’s, trajecten voor jongeren die een steuntje nodig hebben op weg naar opleiding en/of arbeidsmarkt en outreachend jongerenwerk. En natuurlijk het bieden van een ontmoetingsplek voor en door jongeren van 9 t/m 21 jaar.

Met het gebouw aan De Linie biedt 0313 Doesburg veel mogelijkheden:  een sportplein, een cursusruimte, een oefenruimte en een grote zaal die plaats heeft voor maar liefst 150 personen. Het jongerencentrum is op vaste tijden open, de jongeren weten wanneer ze er terecht kunnen. 0313 Doesburg organiseert – met hulp van vrijwilligers - veel activiteiten en geeft daarbij de jongeren de kans om mee te denken en te organiseren.

Kansen bieden

Sinds 2013 biedt 0313 jongeren t/m 27 jaar een traject aan om hun kansen op de arbeidsmarkt of richting een opleiding te vergroten. Als metgezellen werken ze mee bij de praktische , dagelijkse zaken in 0313. Zo doen ze ervaring op en leren ontdekken wat bij hen past.

Activiteiten

Om een indruk te geven wat er vorig jaar bij 0313 heeft plaatsgevonden: Creatieve Zondagmiddagen, Halloweentocht, 0313 Beweegt. Ook scholen bezoeken 0313 en doen mee aan diverse workshops zoals: Teenageparty, schoolmusicals en diverse beweegactiviteiten.

Begeleiding

Dit wordt begeleid door jongerenwerkers Stijn Nijhof, Roy Vermeulen en Jerf Geurtsen, onder leiding van Esther Bosgoed. Vanuit Jongerencentrum 0313 wordt nauw samengewerkt met diverse partners zoals de bibliotheek, gemeente Doesburg, Dans je Fit, Een Fit gezin, maar ook Centrum voor Jeugd en Gezin en Politie. Daarnaast is een van de jongerenwerkers ook Buurtsportcoach en worden er wekelijks voor de jongeren twee sportactiviteiten georganiseerd.

Meer weten?

Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om een kijkje te nemen!