Hanzejaar 2023

meer dan 800 jaar Hanze-gedachtegoed

In 2023 vierde Doesburg samen met acht andere Hanzesteden in het oosten van Nederland het Hanzejaar. Een jaar in het teken van het Hanze-gedachtengoed. Het Hanzejaar is een ode aan de Hanze; het Middeleeuwse handelsnetwerk dat rijkdom en handelsgeest naar de steden bracht en vandaag de dag nog steeds duidelijk zichtbaar en beleefbaar is.

Het jaar werd groots gevierd met een omvangrijk programma van evenementen en activiteiten, van kleine lokale initiatieven tot grote eenmalige events die plaatsvonden in het historische decor van de verschillende steden. Samen maakten en vierden we het Hanzejaar en lieten daarmee zien dat de Hanze nog steeds springlevend is en inspiratie biedt, voor vandaag en voor de toekomst.

Programma Hanzejaar Doesburg

Nadat de negen steden gezamenlijk openen op zaterdag 1 april 2023, opende Doesburg zelf het Hanzejaar op zaterdag 15 april 2023. Naast een aantal grote evenementen vonden er ook activiteiten als Hanzewandelingen en -lezingen plaats. Ook kon je in Doesburg de Hanze beleven en proeven wanneer het jou uitkwam! Hieronder een overzicht van het programma in Doesburg.    

 

Hanzejaar in negen steden

Doesburg vierde het Hanzejaar niet alleen, maar samen met de andere Hanzesteden Zutphen, Deventer, Hasselt, Harderwijk, Kampen, Hattem, Elburg en Zwolle. Er ging geen weekend voorbij zonder dat er ergens een Hanze-activiteit plaatsvond.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren