Camperplaats Passantenhaven

Turfhaven, 6981 BW Doesburg | Toon op kaart

Kom met de camper naar Hanzestad Doesburg. U kunt niet reserveren, de camperplaatsen zijn er op basis van beschikbaarheid. Vanaf de camperplaatsen in de Passantenhaven loop je zo de historische binnenstad in.

Praktische informatie Camerplaatsen Passantenhaven (verblijf max. 3 nachten)

U betaalt uw verblijf bij de betaalautomaat. Op het water in de nabij gelegen haven bevindt zich een drijvende voorziening met betaalautomaat. Deze voorziening is geopend van 1 april t/m 31 oktober. U kunt daar uw verblijf met uw camper (max. 3 nachten), en daarmee het gebruik van de voorzieningen, afrekenen. Na betaling wordt een sticker aangemaakt met daarop uw gegevens. Deze sticker dient u zichtbaar op uw camper te bevestigen als bewijs dat u hebt betaald voor uw verblijf. Daarnaast hebt u een betaalkaart nodig om toegang te krijgen tot de toilet en doucheruimtes. 

Betaalkaart, tegoed en opwaarderen

Omdat de camperplaats gelegen is in de passantenhaven is het mogelijk met een (jachthaven)betaalkaart diensten af te rekenen. De kaart is aan te schaffen bij de betaalautomaat. Deze kaart kost € 5,50, waarvan € 2,00 direct kan worden gebruikt voor de in de haven te leveren diensten. Wenst u meer tegoed kunt u het tegoed op uw kaart opwaarderen bij de betaalautomaat. Tegoeden op de kaart kunnen niet worden teruggestort op uw bankrekening. Ook kan er geen contant geld op worden verkregen. Opgewaardeerd kan worden vanaf € 2,00. Het tegoed dat u opwaardeert in Doesburg, is ook alleen in Doesburg te gebruiken. Bij een volgend bezoek hoeft u geen nieuwe kaart te kopen, maar kunt u desgewenst uw tegoed opnieuw opwaarderen. De jachthavenkaart kan inmiddels in meer dan 50 havens worden gebruikt. Als u al een jachthavenbetaalkaart van Seijsener hebt, hoeft u die in de Doesburgse haven niet meer aan te schaffen. Wel moet u om gebruik te kunnen maken van de betaalde diensten de kaart opwaarderen met een ‘Doesburgs Tegoed’.

Beperkte aanwezigheid Havenmeester
De havenmeester is meestal aanwezig van:

 • Maandag t/m zondag 14.30 uur-18.00 uur.

Voor dringende zaken is de havenmeester telefonisch bereikbaar op tel: 06 55 177 509.

Tarieven 2024

 • Per overnachting met camper: (max. 3 nachten)
 • Gedurende het hoogseizoen (1 april t/m 31 okt.): € 13,20
 • Gedurende het laagseizoen (1 nov. t/m 31 maart): € 6,60
 • Toeristenbelasting: € 1,80 p.p.p.n.  
 • Elektra voor campers en vaartuigen: € 1,76 voor 2 kWh
 • Drinkwater: € 0,66 voor 100 liter  
 • Vuilnis in zakken van 30 liter: € 1,10 (kan worden gedeponeerd in een ondergrondse container op de kade)
 • Douchen (bij gebruik van warm water) € 0,30 per minuut 
 • Chemisch toilet kan gratis worden geleegd
 • Vuilwater wordt alleen van boten ingenomen; ook deze dienst is gratis.

Haven- en kaderreglement
Verordening op de heffing en de invordering van lig- haven- en kadegelden 2024
Hierin staat tevens informatie die relevant is voor camperaars.

Informatie over havens met Jachthavenbetaalkaart: Klik hiervoor op onderstaande link: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1aNP6bo3SqJtYW4zyhToJkCribp8&hl=nl

De passantenhaven is open van 1 april tot 1 november. Buiten deze periode zijn de camperplaatsen wel te gebruiken, echter zijn er geen voorzieningen beschikbaar. De passantenhaven is gesloten van november tot en met maart.