Het Nederlands Bach Consort speelt Hanzestroom | Podium Doesburg

Gasthuisstraat 41, 6981 CP Doesburg | Tel: +31 6 52646984 | Toon op kaart

In 2023 bestaat het Hanzeverbond 800 jaar. Het Nederlands Bach Consort brengt de geschiedenis tot leven met een fictief dagboek van een Hanzekoopman, gespeeld door Alfred van den Heuvel. Oude en hedendaagse muziek verbinden het verleden met het heden. De unieke Hanze-composities van tenor én componist William Knight vormen de rode draad van het concert.

‘Ik ben Hendrik Pieterszoon Schuyt, maar zegt u maar gewoon Dirk. Ik ben geboren in 1490. Als kind wou ik al onderdeel zijn van iets groters, een vriendenkring, een verbond.’’

Zo begint het dagboek van Hanzekoopman Hendrick Pieterszoon Schuyt, geschreven door artistiek leider en countertenor Sytse Buwalda en acteur Alfred van den Heuvel. Aan de hand van dit fictieve dagboek brengt Het Nederlands Bach Consort de geschiedenis weer tot leven. Een spannend verhaal over verraad, liefdesperikelen, kameraadschap en bloedspetters waarin de muziek het verhaal op de voet volgt. Prachtige muziek waarvan sommige stukken nog nooit in Nederland zijn uitgevoerd!

Unieke muziekvoorstelling

Geheel volgens de Hanze-ideologie gaf Het Nederlands Bach Consort aan tenor en componist William Knight de opdracht een muziekstuk te componeren met als basis de tekst van een volksliedje uit de 16e eeuw dat ooit te horen was in de straten van bijvoorbeeld Zwolle, Harderwijk, Deventer en Doesburg. Laat u meevoeren door ‘Hanzestroom’. Een unieke muziekvoorstelling waarin gelukkig ook veel gelachen kan worden. Laat dat maar aan Hendrick Pieterszoon Schuyt over!

Uitvoerenden

Heleen Koele – Sopraan
Kristen Witmer – Sopraan
Sytse Buwalda – Altus
Daniel Elgersma- Altus
Dolf Drabbels – Tenor
William Knight – Tenor
Roele Kok – Bariton
Mitchell Sandler – Bariton
Alfred van den Heuvel – Acteur / Hendrik Pieterszoon Schuyt
Saskia Coolen – blokfluit
David van Ooijen – Luit
Cassandra Luckhardt – Viola da gamba
Mannes Hofsink – Orgel

Zaal open: 15.00 uur
Aanvang: 15.30 uur

Meer informatie